ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဘာေၾကာင့္ အစိမ္းလုိက္ စားသင့္လဲဆုိတာ
ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ အေမႊးအၾကိဳင္ကဲျပီး အစားအေသာက္မ်ားနဲ႔ ဟင္းလ်ာမ်ားကို အနံ႔အရသာနဲ႔ ျပည့္စုံေစတယ္ဆုိတာထက္ ပိုပါတယ္။ ဒါကို ေရာဂါဘယေတြ ကုသဖုိ႔နဲ႔ က်န္းမာေရး ထိန္းသိမ္းဖုိ႔အတြက္လည္း သုံးၾကတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴရဲ႕ က်န္းမာေရးဆုိင္ရာ အက်ဳိးအာနိသင္ေတြဟာ ႏွလုံးေသြးေၾကာစနစ္အတြက္ ထိေရာက္တဲ့အာနိသင္ေတြျဖစ္တဲ့ allicin ေခၚ သူ႔ရဲ႕ သဘာဝပါဝင္ပစၥည္းမ်ားေၾကာင့္ ျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴမွာ အေရးပါတဲ့ ဗီတာမင္ဓာတ္မ်ား၊ အာဟာရဓာတ္မ်ား၊ အင္ဇုိင္းမ်ားနဲ႔ အမုိင္ႏုိအက္ဆစ္တုိ႔လည္း ပါဝင္တယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေၾကာ္ေလွာ္ခ်က္ျပဳတ္လုိက္တဲ့အခါ သူ႔ရဲ႕ allicin အာနိသင္ ပ်က္ပယ္သြားပါတယ္။ Allicin ဟာ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးအမ်ားဆုံး ရရိွေစတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴရဲ႕ အေရးၾကီးပါဝင္ပစၥည္းေတြျဖစ္ပါတယ္။ ကင္ဆာေရာဂါလည္း ကာကြယ္ေပးတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဝါးလုိက္တဲ့အခါ သုိ႔မဟုတ္ လွီးလုိက္တဲ့အခါမွာ အင္ဇုိင္းအလီနစ္ေတြ ထြက္ပါတယ္။
မစားခင္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အနည္းဆုံး ၅- ၁၀ မိနစ္ ေနေရာင္နဲ႔ ထိေစဖုိ႔ အၾကံျပဳထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို အစိမ္းလုိက္ ေန႔တုိင္း စားေပးပါက ရရိွမယ့္ အက်ဳိးေက်းဇူးေတြမွာ -
၁။ ကင္ဆာေရာဂါ ကာကြယ္ေပးတယ္
၂။ ဦးေႏွာက္ေသြးေၾကာေကာင္းမြန္ေစတယ္
၃။ ကုိယ္ခံအား ျမင့္ေစတယ္
၄။ အရုိးအဆစ္မ်ား က်န္းမာသန္စြမ္းေစတယ္
၅။ အင္တီေအာက္ဆီဒင့္ ပမာဏမ်ားျပားလာေစပါတယ္။
http://www.trend.com.mm/2015/09/18/health-7689 မွ ကူးယူထားပါသည္။
Original Source - http://www.1mhealthtips.com/what-are-the-benefits-of-eating-raw-garlic-daily/
No comments:
Post a Comment