ဒိန္ခ်ဥ္ လုပ္နည္းေလး ေမးထားလို႔ တင္ေပး လိုက္တယ္ေနာ္။
ဒိန္ခ်ဥ္လုပ္နည္း
၁ ။ ႏြားနို ့ ၁ ပိသာ ကို ဆူေအာင္က်ဳိပါ။ က်ဳိတဲ့ အခါ ဆူရံုေလးပဲ မထားပါနဲ ့ၾကာၾကာေလး က်ဳိပါ။ တအားလည္း မပ်စ္ ပါေစနဲ ။
၂ ။ ၿပီးရင္ မီးဖိုေပၚက ခ်ၿပီး အေအးခံပါ။ လံုးဝ ေအးသြားတဲ့ အထိ မေစာင့္ရပါ ( ေႏြးေႏြး ေလးမွာ အလ်ဥ္ ကို ထည့္ရမွာမို႔ပါ) လက္ညိႇဳးကို ထည့္ၾကည့္လို႔ အပူခံနိုင္တယ္ ဆိုရံုေလးေပါ့။
၃ ။ အလ်ဥ္ ( ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ) ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။
၄ ။ ၿပီးရင္ အုပ္ေဆာင္းနဲ ့အုပ္ၿပီး မေရြ႕လ်ားေစဘဲ ၂၄ နာရီ ထားပါ။ အခန္း အပူခ်ိန္ မွာပဲ ထားရမွာပါ။ ၂၄ နာရီ ျပည့္ရင္ ဒိန္ခ်ဥ္ျဖစ္ပါၿပီ။
သတိျပဳ ရမွာေတြက ေလလံုေအာင္ အိုးကို ပိတ္ မထား ရပါဘူး ခဏခဏ လည္း မေမႊရ ပါဘူး အလ်ဥ္ ထည့္ခ်ိန္မွာ သာ ေမႊေပး ရတာပါ။ အလ်ဥ္ ထည့္ခ်ိန္မွာ လံုးဝ ေအးမေနရပါဘူး။

အလ်ဥ္ကို ဘယ္လို လုပ္ရ တာလဲ ဆိုေတာ့ ႏြားနို႔ အစိမ္း အၾကမ္း ပန္းကန္ ၁ လံုးစာကို. ဘာမွ မလုပ္ဘဲ ဘာမွ မထည့္ဘဲ အခန္း အပူခ်ိန္မွာ ၂၄ နာရီ ထားရင္ အလ်ဥ္ ျဖစ္ပါၿပီ။ အဲဒီ အလ်ဥ္ကို အေပါ ္ယံပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ေမႊၿပီးပဲ ျဖစ္ျဖစ္ သံုးနိုင္ ပါတယ္။
ဒိန္ခ်ဥ္ ရၿပီ ဆိုရင္ေတာ့ ေနာက္ထပ္ လုပ္မဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ အတြက္ ဒိန္ခ်ဥ္ အေဟာင္းကိုပဲ အလ်ဥ္ အျဖစ္ သံုးနိုင္ပါတယ္။
အခ်ဳိးအဆ ကေတာ့ ႏြားနို ့၁ပိသာ ကို အလ်ဥ္ ၁ ဇြန္း ပါပဲ (ဟင္းခတ္ဇြန္း) ဒိန္ခ်ဥ္ျဖစ္သြားၿပီိ ဆိုရင္ ေရခဲေသတၱာ ထဲမွာအၾကာႀကီး ထားလို႔ ရပါတယ္။
ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔ စားဖို႔ သၾကားရည္ပဲ က်ဳိက်ဳိ ထန္းလ်က္ရည္ပဲ က်ဳိက်ဳိ ဆားေလး နဲနဲထည့္က်ဳိ ုပါ။
ေရကိုေတာ့ အမ်ားႀကီး မထည့္ပါနဲ ့သၾကားေရာ ထန္းလ်က္ေရာ က အပူေပးရင္ ေပ်ာ္ပါတယ္ အိုးမကပ္ ရံုသာ ေရထည့္ပါေနာ္:-)
ကဲေဘာ္ေဘာ္တို႔ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္တဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ေလး လုပ္စားၾကေနာ္:-)
Post ေလးကိုႀကိဳက္တယ္ဆိုရင္ ဒီျပင္သူငယ္ခ်င္းေတြလည္း သိရေအာင္ share ေပး လိုက္ပါအံုးေနာ္
No comments:
Post a Comment