Wednesday, 27 April 2016

သင့္ကို ကင္ဆာေရာဂါ ေပးေနတဲ့ အစားအစာ

ကင္ဆာေရာဂါ အျဖစ္အမ်ားဆုံးက ဘယ္သူေတြလဲဆိုတာ သင္ မွန္းဆျပီးေနေလာက္ပါျပီ။  ကံမေကာင္းစြာနဲ႔ပဲ လူမ်ားစြာဟာ သၾကားစားျပီး ခႏၶာကုိယ္အတြင္း ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား ၾကီးထြားဖြံ႕ျဖဳိးမႈ သိသာထင္ရွားတဲ့ အက်ဳိးသက္ေရာက္မႈတစ္ခု ရိွၾကပါတယ္။
 
သိပ္မၾကာေသးမီက ကယ္လီဖုိးနီးယားတကၠသုိလ္က သိပၸံပညာရွင္တစ္စုမွ ျပဳလုပ္တဲ့ သုေတသနတစ္ခု ရိွပါတယ္။ ႏွစ္တုိင္း ကမာၻတစ္ဝွမ္း ေဝဒနာရွင္ ၃၅ မီလီယံေက်ာ္ ျဖစ္ေပၚေစပါတယ္။ သူတို႔ စားသုံးတဲ့ အစားအေသာက္အသီးသီးမွာ သၾကားေတြ ေပါင္းစပ္ပါဝင္ေနတာ ေတြ႔ပါတယ္။ သၾကားက ဆီးခ်ဳိ၊ metabolic syndrome၊ hypoglycemia၊ hyperglycemia၊ ႏွလုံးေရာဂါ၊ ကင္ဆာ စတဲ့ က်န္းမာေရးျပသနာမ်ားစြာ စတင္ျဖစ္ေပၚေစပါတယ္။ အေမရိကႏုိင္ငံ အုိတျပည္နယ္ရိွ ကင္ဆာေရာဂါအသင္းအဖြဲ႔မွာ ျပဳလုပ္တဲ့ ေလ့လာမႈမွာ သၾကားဟာ အၾကိတ္ၾကီးထြားဖြံ႔ျဖိဳးမႈအတြက္ အဓိကတရားခံ ျဖစ္ေၾကာင္း ေတြ႔ရပါတယ္။ 
 
အၾကိတ္ဆဲလ္ေတြဟာ သာမန္ဆဲလ္မ်ားထက္ ဂလုိးကို႔စ္ ပုိသုံးၾကပါတယ္။ အခ်ဳိဓာတ္ ပိုစားတဲ့လူေတြဟာ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏုိင္ေျခ ပိုမ်ားေၾကာင္း မ်ားစြာေသာ တျခားေလ့လာခ်က္တုုိ႔က ေဖာ္ျပထားပါတယ္။ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြဟာ သာမွန္ ကာဗြန္ဟုိက္ဒရုိက္နဲ႔ အသက္ရွင္ႏုိင္ပါတယ္။ 
 
သၾကားဟာ အလားအလာရိွတဲ့ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ေစတဲ့ အေၾကာင္းအရင္းေတြ ျဖစ္ျပီး ကင္ဆာဆဲလ္မ်ားအတြက္ အေကာင္းဆုံးအစာ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မုိ႔ သၾကားစားသုံးမႈ ေလ်ာ့ခ်သင့္တယ္ သုိ႔မဟုတ္ လုံးဝအသုံးမျပဳသင့္ဘူးလုိ႔ ကြ်မ္းက်င္ပညာရွင္မ်ားက အၾကံျပဳထားပါတယ္။
http://www.trend.com.mm/2016/04/05/health-9238 မွ ကူးယူထားပါသည္။
 
Origianl Source - http://www.healthyfoodstar.com/this-ingredient-feeds-the-cancer-avoid-it/

ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဘာေၾကာင့္ အစိမ္းလုိက္ စားသင့္လဲဆုိတာ

ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ အေမႊးအၾကိဳင္ကဲျပီး အစားအေသာက္မ်ားနဲ႔ ဟင္းလ်ာမ်ားကို အနံ႔အရသာနဲ႔ ျပည့္စုံေစတယ္ဆုိတာထက္ ပိုပါတယ္။ ဒါကို ေရာဂါဘယေတြ ကုသဖုိ႔နဲ႔ က်န္းမာေရး ထိန္းသိမ္းဖုိ႔အတြက္လည္း သုံးၾကတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴရဲ႕ က်န္းမာေရးဆုိင္ရာ အက်ဳိးအာနိသင္ေတြဟာ ႏွလုံးေသြးေၾကာစနစ္အတြက္ ထိေရာက္တဲ့အာနိသင္ေတြျဖစ္တဲ့ allicin ေခၚ သူ႔ရဲ႕ သဘာဝပါဝင္ပစၥည္းမ်ားေၾကာင့္ ျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴမွာ အေရးပါတဲ့ ဗီတာမင္ဓာတ္မ်ား၊ အာဟာရဓာတ္မ်ား၊ အင္ဇုိင္းမ်ားနဲ႔ အမုိင္ႏုိအက္ဆစ္တုိ႔လည္း ပါဝင္တယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေၾကာ္ေလွာ္ခ်က္ျပဳတ္လုိက္တဲ့အခါ သူ႔ရဲ႕ allicin အာနိသင္ ပ်က္ပယ္သြားပါတယ္။ Allicin ဟာ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးအမ်ားဆုံး ရရိွေစတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴရဲ႕ အေရးၾကီးပါဝင္ပစၥည္းေတြျဖစ္ပါတယ္။ ကင္ဆာေရာဂါလည္း ကာကြယ္ေပးတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဝါးလုိက္တဲ့အခါ သုိ႔မဟုတ္ လွီးလုိက္တဲ့အခါမွာ အင္ဇုိင္းအလီနစ္ေတြ ထြက္ပါတယ္။
မစားခင္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အနည္းဆုံး ၅- ၁၀ မိနစ္ ေနေရာင္နဲ႔ ထိေစဖုိ႔ အၾကံျပဳထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို အစိမ္းလုိက္ ေန႔တုိင္း စားေပးပါက ရရိွမယ့္ အက်ဳိးေက်းဇူးေတြမွာ -
၁။ ကင္ဆာေရာဂါ ကာကြယ္ေပးတယ္
၂။ ဦးေႏွာက္ေသြးေၾကာေကာင္းမြန္ေစတယ္
၃။ ကုိယ္ခံအား ျမင့္ေစတယ္
၄။ အရုိးအဆစ္မ်ား က်န္းမာသန္စြမ္းေစတယ္
၅။ အင္တီေအာက္ဆီဒင့္ ပမာဏမ်ားျပားလာေစပါတယ္။
http://www.trend.com.mm/2015/09/18/health-7689 မွ ကူးယူထားပါသည္။
Original Source - http://www.1mhealthtips.com/what-are-the-benefits-of-eating-raw-garlic-daily/